Apps met Android

Taal: Java. Niveau: Beginners.
Locatie: Den Haag/Rotterdam.
Duur: 14 uur (2 dagen). Kosten: €950,- excl. btw.

Startdata

Deze cursus is alleen beschikbaar op aanvraag.

Deze cursus geeft je een kickstart in het ontwikkelen van applicaties voor de Android Operating System. Tijdens deze cursus leer je de basis van Java programmeren in de Android omgeving. Dit wordt gedaan door het creëren van een game tijdens de cursus. De cursus is in het Nederlands, maar kan ook in het Engels worden gegeven.

Tijdens de cursus wordt de theorie uitgelegd aan de hand van oefeningen die je op uw eigen laptop zult uitvoeren. Het is daarom nodig een eigen laptop mee te nemen. Verder is het handig een eigen mobiel met Android mee te nemen naar de cursus, waarop de applicatie getest kan worden. Wanneer je niet over een Android telefoon beschikt, laat het ons dan weten, dan zorgen wij voor een mobiel waarop je kunt testen tijdens de cursus.

In deze cursus ga je zelf een game maken, waarbij punten moeten worden verzameld in de omgeving. Denk aan een hardloop app of een simpele versie van Pokemon Go. Je zult dus spelenderwijs leren een app design te maken, een app te laten reageren op een gebruiker en de locatie functie (GPS) met Google Maps te gebruiken.

Deze cursus geeft je een leuke introductie, waarna je de ervaring beschikt om zelf verder in app ontwikkeling of andere programmeertalen te duiken!

Cursusinhoud

  • Android Studio: omgeving, gereedschappen en een nieuwe app maken.
  • Basis concepten: variabelen, objecten en conditioneel programmeren.
  • App design: Pagina’s, knoppen en afbeeldingen.
  • App functionaliteit: Interactie met de gebruiker, locatie (gps) en Google Maps
  • App testen: Loggen, fouten opsporen en oplossen

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor mensen die geen tot weinig programmeerervaring hebben. De programmeerconcepten worden op een toegankelijke manier uitgelegd door middel van praktische oefeningen.

Voorkennis

Voor deze cursus is geen programmeer voorkennis nodig. De cursist wordt stap voor stap begeleid aan de hand van voorbeelden en korte opdrachten.

Beheersing van de Engelse taal is wel een voordeel, omdat programmeertermen vaak in het Engels zijn.

Call Now Button